Camouflagetherapie

Behandeling die is gericht op het minder zichtbaar maken (camoufleren) van bepaalde huidaandoeningen en kleurverschillen in de huid. Bij Laserqueens Beautycenter bieden we zeer veel mogelijkheden als het gaat om camouflagetherapie.

Wat is camouflagetherapie?

Camouflagetherapie is niet gericht om uw huidklacht te verminderen, maar om het tijdelijk minder opvallend te maken. Bij camouflagetherapie zoekt de huidtherapeut samen met u een camouflagekleur uit die precies met uw unieke huidtint overeenkomt. Het doel van camouflagetherapie is dat u uiteindelijk thuis precies weet hoe u de camouflagecrème aanbrengt, uw huid er toch natuurlijk uit blijft zien en dat het u meer zelfvertrouwen geeft op die momenten dat u dat wenst.

Wanneer wordt camouflage therapie toegepast?

Verkleuringen van de huid ten gevolge van bijvoorbeeld pigmentvlekken, vitiligo, couperose, wijnvlekken en littekens, kunnen als zeer storend worden ervaren.

De behandeling

De huidtherapeut heeft een palet met verschillende kleuren tot haar beschikking, waarmee zij uw huidkleur bepaalt. Meestal moeten daarvoor twee kleuren gemengd worden. Nadat u tevreden bent met het resultaat, zal zij de benodigde camouflagecrèmes en bijhorende producten voor u bestellen.

Te verwachten resultaat

Door de grote verscheidenheid aan camouflagecrèmes in natuurlijke huidkleuren is het mogelijk een onopvallende camouflage aan te brengen. Wanneer u de camouflagecrème op een vakkundige manier aanbrengt, is het mogelijk oneffenheden en huidaandoeningen met een kleurafwijking betrouwbaar en waterproof te corrigeren. En niet onbelangrijk: onzekere gevoelens die soms ontstaan door de huidkleurverschillen, kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.

Lycogel

Lycogel adviseren wij voor een natuurlijke dekking van lichte huidkleurverschillen zoals de gevoelige en onzuivere huid, donkere kringen onder de ogen, pigmentvlekjes, roodheid, couperose of rest-acné. Lycogel blijft veel beter zitten dan een foundation van de drogist en laat de huid ‘ademen’. Daarnaast kalmeert Lycogel de huid en helpt ontstekingen uitdoven. Ook bevat Lycogel SPF 30, een goede bescherming voor zonlicht. Dit maakt deze camouflage uitermate geschikt voor toepassing direct na een peeling, IPL- of laserbehandeling. Lycogel is beschikbaar in diverse kleuren en direct verkrijgbaar in onze praktijk.

Kosten en vergoeding camouflagetherapie

Afhankelijk van uw zorgverzekering is vergoeding door uw zorgverzekeraar voor uw Lycogel camouflage product (deels) mogelijk. In veel gevallen dient u aanvullend verzekerd te zijn om voor vergoeding in aanmerking te komen. Voor meer informatie hierover, verwijzen wij u naar het polisblad van uw zorgverzekeraar.

Camouflagetherapie